„Аз съм на 101 години. Тайната на дълголетието се крие в много неща, ама най-важно е да не се нервираш. Станало, станало, няма какво да се ядосваш. Особено с жена си. Имам такъв съвет, слушай, дядовото, като се види, че работата става дебела с жена ти, и да си прав – отстъпи”. Това заяви вчера пред "Бургас Инфо" 101-годишният бургазлия Никола Мечев.

Възрастният мъж живее в кв. "Меден рудник" и бе най-възрастният сред десетките именици, които вчера участваха в златната снимка на площада пред Община Бургас. Те, заедно с кмета Димитър Николов, позираха за фотоса, който ще бъде съхраняван в Държавния архив. 

"Той е много активен в пенсионерския клуб на Пристанище Бургас", заяви председателят на клуба Стоя Янчева, която придружаваше възрастния мъж.

Всеки ден дядо Никола хваща автобуса и слиза в центъра на Бургас, за да се види с приятели. Не се оплаква от болежки и разказва за баща си, с когото е бил пастир като млад. Не пие и не пуши. Макар че се движи с помощта на два бастуна, всеки ден е с торбичка сезонни плодове, които е закупил от градския пазар.