Май е чудесен, но доста дъждовен в България, докато на юг в посока Канарските острови времето е почти лятно лятно. Става за събиране на слънце по плажовете, за преходи из националния парк Тейде или изкачване на кратера на едноименния изгаснал вулкан.

Използвайте събралите се почивни дни по най-добрия начин и си подарете слънчево бягство на юг.

Как да съберете 10 почивни дни през май

1 май 2021 г. се пада в събота, точно преди Великден и затова ще почиваме и един допълнителен ден на 4 май. Почивните дни ще са от 30 април до 4 май (петък-вторник, 5 дни). А ако си вземете сряда и петък (5 и 7 май) отпуск, ви се събират 10 почивни дни от 30 април до 9 май включително, тъй като ще ги слеете с почивния ден на 6 май.

Времето на остров Тенерифе през май

Снимка: iStock by Getty Images/Guliver Photos

През май на най-големия от Канарските острови вече е достатъчно топло, за да прекарате цял ден на плажа, но не е е изпепеляващо горещо, каквото става през летните месеци. Дневните температури са около 25 градуса, но се усещат като повече заради географската ширина на Тенерифе.

Дъждовните дни през май са рядкост (според статистиките средно са между нула и три за целия месец), а слънцето е в изобилие. Температурата на морската вода на Тенерифе през май вече е около 20 градуса.

Какво да видите на Тенерифе през май

Снимка: iStock by Getty Images/Guliver Photos

През май островът е все още спокоен и всичките забележителности на Тенерифе ще са на ваше разположение.

Месецът е идеален да разгледате всички атракции на открито - така едновременно ще съберете слънце и красиви спомени. Вижте Гигантските скали (Лос Гигантес), разходете из Национален парк Тейде, изкачете се до кратера на изгасналия вулкан и изминете пътеката от планинското село Маска до брега.

Снимка: iStock by Getty Images/Guliver Photos

Посетете и тайнствените пирамиди на Гюимар, за да научите на място всички хипотези за появата и функциите им.

Непременно си оставете достатъчно време за плаж. Можете да наемете кола и да обиколите градовете на Тенерифе от Санта Крус де Тенерифе до Ла Оротава и Пуерто де ла Крус.

И не забравяйте, че Тенерифе не е само плажове и обикаляне на забележителности. По което и време на годината да дойдете, включете се във винена дегустация - тук се произвеждат вина, които година след година печелят медали на световните изложения. Казват, че любимото вино на Шекспир от сорта малвазия се е правело тъкмо на Тенерифе. Обиколете винарски изби и винени магазини, за да се запознаете с виненото амплоа на острова и да имате още една причина да го харесате.

Вижте актуални оферти за пътуване до Тенерифе.