Днес Бургаският окръжен съд одобри споразуменията, постигнати между обвиняемите Димитър Желязков, майка му Станка Желязкова, приятелката му Антигона Янулис и вуйчо му Иван Петров, и прокуратурата по делото срещу тях за пране на пари, предаде „Фокус”.

Те се признаха за виновни и поискаха споразумение, защото така законът им гарантира да получат присъди под минимума, който е 5 г. Очите бе осъден на 4 години и 10 месеца затвор при първоначално строг режим.
Всички останали получиха условни присъди от по година и шест месеца с три години изпитателен срок.
Подсъдимите няма да заплатят предвидените от закона глоби, но имуществото, което е предмет на престъплението, ще бъде отнето в полза на държавата.

Съдът обаче постанови всички досегашни присъди на Димитър Желязков да бъдат обединени и да се вземе предвид най-високото наказание, именно присъдените 4 години и 10 месеца. Така тя няма да бъде прибавена към оставащото му да излежи от предишните присъди. 

Миналото лято Митьо Очите бе осъден на 4 години и 9 месеца лишаване от
свобода от Врачанския окръжен съд, пак след споразумение с прокуратурата.
Той се призна за виновен за участие в организирана група, която се е занимавала с наркоразпространение, сводничество и склоняване към проституция заедно с известния врачански престъпен бос Йордан Тонов - Данчо Пръча.

През 2007 г. Желязков получи първата си присъда от бургаския съд по същия начин и стана първият ефективно осъден наркобос в страната. Тогава от прокуратурата заявиха, че е по-добре той да влезе в затвора веднага, макар и с ниска присъда, отколкото делото да се протака с години.