Това съобщи пресаташето на съда Веселина Павлова, цитирана от "Фокус". С това си решение апелативните магистрати потвърдиха присъдата, издадена от колегите им в Бургаския окръжен съд, с която бе уважено искането на комисията „Кушлев” от Димитър Желязков да бъде отнето имущество в размер на 2 358 000 лева, придобито от престъпна дейност.

На практика в полза на държавата се отнема право на строеж на площ от 190 кв. метра в Несебър за строеж на жилищна сграда, дворно място заедно с масивна жилищна сграда и гараж в Сунурларе, нива от 11 200 кв. метра в землището на град Бургас, идеална част от дворно място в Ахелой, два магазина за промишлени стоки в Несебър, склад и гараж към тях, апартамент от 72 кв. метра в Несебър, лек автомобил "Мерцедес", лек автомобил "Порше", лек автомобил "Алфа Ромео" и лек автомобил БМВ, суми от банкови сметки, дял от фирма „Прогрес” и фирма „Агростил”, както и от фирма „Инвестпетролиум”. Отнема се в полза на държавата и дворно място в село Равда.

В момента Митьо Очите излежава присъда за организиране на престъпна група за разпространение на наркотици. Решението на апелативните магистрати от днес, с което бе уважено искането на Комисията „Кушлев” може да бъде обжалвано в едномесечен срок пред Върховния касационен съд.