Това съобщи изпълнителният директор на телевизията Валери Симеонов, цитиран от "Фокус".

Сигналът за инцидента е получен в 2.45 часа от дежурен в частна охранителна фирма. На място е изпратен полицейски екип, който разговаря с физическата охрана на офиса - 61-годишен варненец, съобщи БТА. Той е разказал, че в 2.10 часа е чул шум от счупване на стъкло и е видял пламъци от външната страна на входната врата. Излиза и потушава огъня, след което сигнализира за инцидента в охранителната фирма, която се грижи за сигурността на обекта. Пазачът е казал, че не е видял никого около офиса.

Полицаите извършват оглед на местопроизшествието и установяват, че шише със запалителна течност е улучило горната част на стъклопакета без да счупи стъклата, разбило се е и част от течността се е разляла по дограмата. На обекта няма нанесени материални щети.

Вчера централният офис на телевизия „Скат” в комплекс „Зорница” в Бургас бе атакуван с коктейл „Молотов”. Нападението станало десет минути преди 2.00 часа. Възпламенителната течност е била хвърлена по фасадата на сградата, вследствие на което са изгорели климатик и щори. Присъстващите в нощна смяна служители са успели да угасят пожара и веднага са уведомили полицията.