Кънчев поиска да бъде освободен заради влошено здравословно състояние - дископатия, но съдът счете, че в момента той трябва да остане в ареста, предаде БТА.

Цветелин Кънчев, Христо Върбанов-Папата и Димо Станчев са обвинени, че са изнудвали бившия шеф на "Гражданска защита" Никола Николов, от когото са поискали 160 000 евро със заплахата, че могат да разпространят уличаващи го документи.

Единият от защитниците на Кънчев обяви, че съдът е счел, че той може да получи лечение и в МВР-болница, съобщи БГНЕС. Адвокатът уточни, че на днешното заседание са представени нови доказателства, но не пожела да коментира какви са те.

Освен Кънчев, в ареста остава и Димо Станчев, реши още Софийският градски съд. Христо Върбанов не е поискал да му бъде променена мярката за неотклонение и също остава в ареста.

Заседанието днес протече при закрити врата, тъй като прокуратурата е приложила и доказателства, събрани със специални разузнавателни средства.
Десетки роми дойдоха да подкрепят Кънчев
и да чуят мотивите на съда, но те също бяха изведени от съдебната зала. Адвокатите заявиха след заседанието, че не са сигурни дали ще обжалват.

Другият защитник - адвокат Георги Лялев пък заяви, че ще поискат роми кардараши да изслушат СРС-тата, за да кажат, дали експертите, които са ги превеждали не са объркали превода, съобщи "Всекиден". Според защитата на този етап не се предвижда споразумение с прокуратурата, а мерките срещу Дон Цеци и останалите обвиняеми са репресивни. Самото обвинение пък не разполагало с достатъчно надеждни доказателства и в съдебната фаза на процеса това щяло да си проличи.

Вижте видео от Софийски градски съд