Петима са заподозрени за обири на апартаменти, офиси, магазини, като са действали в различно съучастие. Те предварително набелязвали и наблюдавали "обектите", внимателно подбирали деня и часа за действие.

Освен ценни вещи и пари, понякога задигали и ключове от автомобилите на собствениците, след което отнемали колите. Предполага се, че с посредничеството на "колеги" от средите на автоапашите са ги продавали или връщали срещу откуп.

Трима от групата попаднали в полицейски капан на 16 януари малко след полунощ. Непосредствено след като обрали офис на фирма в жк."Младост-2", в лек автомобил "Сузуки" са задържани 28-годишен мъж с прякор Боксьора, заедно с други двама - на 29 и 30 години.
При претърсване в колата са открити отнетите от адреса компютри и офис техника, както и инструменти за взломяване и ръкавици. Последвал обиск в жилищата на задържаните, откъдето са иззети приспособления за разбиване и отключване на брави, връзки със секретни ключове, маски.

Ден по-късно е арестуван още един от бандата - 30-годишен с прякор Бахура. Петият съучастник е на 27 години и е обявен за издирване.
В хода на разследването криминалистите установили, че по време на новогодишните празници Бахура, Боскьора заедно с трети човек с прякор Макса извършили кражба от офис на компютърна фирма в кв."Лозенец". Отнети били пет лаптопа и ключовете за три служебни автомобила "Пежо Партнер". Самите коли, паркирани пред офиса, също били задигнати. След задържането на Бахура, при претърсване в апартамента му е открит лаптоп и други вещи, предмет на кражбата.

Установено е лице, закупило един от крадените кампютри, който го е предал доброволно на разследващите. Издирени са и трите автомобила “Пежо”, които също са иззети.