Това стана ясно от интервю на градския прокурор на София Николай Кокинов по БНР, с което беше потвърдена неофициалната информация за контактите на бившия радиоводещ с обвинителите, пише "Дневник".

"Факт е, че съм имал многобройни срещи с Боби Цанков. За първи път той ми се обади през ноември, че получил заплахи на един светофар. След това той предложи услугите си и започна да ни посещава в Софийската градска прокуратура и да ни предоставя информация по определени случаи. Той сам изяви желание да ни дава информация, а тя действително беше сериозна и ценна. Ние се опитахме да я вкараме в рамките на шаблона Наказателен кодекс", обясни Кокинов.

Градският прокурор уточни, че срещите му с Цанков са били винаги в присъствието на негови колеги прокурори, но протоколи от разговорите с бившия радиоводещ не са водени.

"Това са неофициални разговори. Той не е свидетел по този процес (срещу братята Красимир и Николай Маринови - б.ред.) и не би могъл да бъде с оглед на факта, че вече мъртъв", заяви Кокинов. Така той отговори на въпроса дали Цанков е убит тъкмо защото е щял да се яви като свидетел по делото срещу братята Маргини, чието следващо заседание е насрочено за 13 януари. "Кой е казвал, че той ще се яви по този процес и ще дава свидетелски показания?", отговори Кокинов.

Днес погребаха убитият във вторник  Боби Цанков на Централните софийски гробища в тесен семеен кръг.  Траурната церемония бе насрочена за 12,30 ч.