Това твърдят два независими източника пред в. "24 часа". От прокуратурата и МВР нито потвърдиха, нито отрекоха тази информация. Вчера Димитров бе доведен за трети път в Плана планина, за да покаже къде точно е гробът на Сапата, видя екип на вестника.

Известният столичен автокрадец Релето разказал още при разпитите, че Лефтеров е бил закаран жив до лобното си място недалече от вилна зона над софийското с. Плана. Там Наглите изкопали гроба му, бутнали го жив в дупката, а после го гръмнали от упор с два куршума в главата, разкриха разследващи.

При изваждането на трупа му на сантиметри от него била открита и гилза. Два куршума 22 калибър, изстреляни в лявото слепоочие на Юлиян, са сложили край на живота му. Секунди преди да издъхне, той гледал екзекутора си с лепенка на уста.

Следи от тиксо на устата и удари по тялото сочат, че жертвата е била измъчвана.
Разложението на трупа пък показвало, че смъртта е настъпила преди около година. Това съвпада с изчезването на Лефтеров на 9 януари миналата година, когато бе отвлечен пред дома си в столичния кв. "Лозенец".

Мъжът не може категорично да бъде идентифициран, поради напредналия стадий на разложение, твърдят запознати. Дали тялото е на Лефтеров, ще установи заключението на ДНК експертизата, която ще бъде готова до месец. Хумусният състав на почвата, където бил заровен мъжът обаче, съхранил до голяма степен част от кожата му. Така разследващите се натъкнали на добре запазена огромна татуировка на една от ръцете, което ще улесни разпознаването.

Експерти вече изследват дрехите на трупа в института по криминалистика. Следите по тях могат да разкрият още подробности около убийството.

На три километра от гроба на Кунгфуто на огромна поляна над пътя Наглите закопали и авера си Иван Петров Пайнавелов.

След близо 24 часа ровене на периметър от повече от 50 метра вчера малко преди 14 часа полицаи успяха да изровят и тялото на Сапата. Вчера експерти от четири различни дирекции на вътрешното министерство бяха на предполагаемото лобно място на автокрадеца още рано сутринта. Освен копаенето с багер и фадрома униформени помагаха в издирването като забучваха в земята дълги метални пръчки ипроверяваха после дали не миришат на мърша.

След като до 11,30 часа багерът не успя да попадне на следи от трупа на Сапата, служители на МВР поискаха отново на мястото да бъде доведен Данчо Релето.

Арестуваният автокрадец бе докаран от Националната следствена служба малко преди 13 часа с маска на лицето и белезници на ръцете. Той се качи на поляната само за няколко минути, показа на полицаите отново къде си спомня, че са заровили трупа на Иван Петров, и бе върнат зад решетките. Веднага след това багерът с нови сили започна да изкопава пръст на посоченото място. Точно час по-късно монотонното боботене на изкопната машина стигна до лобното място.

Вътрешният министър Цветан Цветанов също пристигна в Плана планина, за да се убеди, че доказателствата за убийствата, извършени от бандата на Наглите, са железни.