Пътната полиция в Болцано, с участието на подразделения от Бреша, Верона, Падуа и Бари, и със сътрудничеството на полицията в Австрия и Германия, арестува осем души, които са създали престъпна организация за международен трафик на автомобили чрез измама, предаде БТА.
Арестуваните са придобивали автомобили с огромна стойност, между които и две коли "Ламборгини", като са ги заплащали със заеми, отпуснати на несъществуващи фирми.
Колите прехвърляни в чужбина и продавани в България и Турция, се посочва в информацията.
Друг аспект на престъпните деяния, разкрит от полицията, е изкуственото създаване на фирми, които чрез фалшива документация са симулирали продажба на яхти и на машини за земни изкопи. За финансирането на тази "търговска" дейност съучастниците са получавали заеми, които не са връщали. В този измамнически бизнес е участвал и бивш състезател от националния отбор на Италия по ски, който се е представял за собственик на фалшиви фирми, пише АСКА.
Информацията не съдържа данни за самоличността и националността на арестуваните предполагаеми измамници.
Междувременно българин е задържан на граничен пункт "Промахон" при опит да пресече гръцката граница и да влезе в България с краден, суперлуксозен автомобил БМВ, съобщи гръцката агенция АНА-МПА, цитирана от bTV. 24-годишният български гражданин идвал с крадената кола от Испания и искал да стигне до България. При проверка на граничния пункт гръцките власти установили, че луксозният автомобил е бил откраднат в Испания.
Българинът ще бъде даден на прокурор в град Серес.