Операцията е проведена малко след полунощ. Двамата задържани са служители на 4-то РПУ в София. Техните колеги им сложили белезници  на булевард "Витоша" и ги отвели в Районното полицейско управление. Двамата полицаи са на 26 и 28 години. От тях са иззети шест мобилни апарата и седем СИМ-карти, предаде БГНЕС.
Полицаите Методи Александров и Дешо Йорданов са задържани за кражба на коли БМВ от министерство на финансите, съобщи междувременно пред журналисти градският прокурор на София Николай Коиников.
Мирослав Веселинов- служител в отдел "Военна информация" на Министерство на отбраната, и Асен Колев - цивилно лице, са другите двама задържани. Последният член на групата е избягал и не е бил задържан.
Снощи те са били заловени с откраднат автомобил БМВ на Министерството на финансите. Прокуратурата следяла групата повече от месец, но не е очаквала, че в нея ще бъде засечен и военен. Поради тази причина производството ще бъде наблюдавано и от Военноокръжната прокуратура. Освен посочения автомобил БМВ, прокуратурата до момента е установила още две скъпи коли в тайни гаражи, които групата е откраднала. В повечето случаи бандата действала като ескорт, воден от военния Мирослав Веселинов. Смята се, че това са същинските крадци на коли и след тях по веригата има други.
По информация на БНТ униформените не са оказали съпротива при задържането, но автокрадците са се опитали да избягат. Операцията е била извършена от екипи на СДВР и отдел “Вътрешна сигурност” на МВР.
При полицейска акция тази нощ е била разкрита лаборатория за производство на амфетамини в София, съобщи по-късно министър-председателят Бойко Борисов. По думите му в престъпната група са участвали полицаи и служители от Военна сигурност, които са подсигурявали групата с крадени коли.
Очаква се в 13 ч. в МВР да дадат пресконференция, на която да огласят подробности.

Вижте видео от пресконференцията по случая