На 15 август 2007 г., току-що освободен от затвора в Каен след 18 месечна присъда за изнасилване на две момченца, Еврар отвлича петгодишния Енис в Рубе и го подлага на сеиксуално насилие в един гараж. Осъждан три пъти от 1975 г. за сексуални посегателства и изнасилване на малолетни, Еврар е заплашен от доживотен затвор. В писмото си той иска тестисите му да бъдат отстранени хирургически. Франция обмисля принудителна химическа кастрация за някои извършители на сексуални престъпления, но физическата кастрация, която иска Еврар, е забранена.
Бащата на момчето Енис - Мустафа Кокакюр осъди писмото на Еврар като трик, за да получи по-лека присъда. "Защо сега, десет дни преди процеса? Можеше да го направи преди две години, или дори преди да извърши всички тези престъпления?", попита той по френската телевизия вчера.
Франция, наред с няколко други европейски страни като Швеция и Дания, вече позволява използването на лекарства за понижаване на сексуалния апетит на престъпници, които се съгласят да ги приемат, предаде Ройтерс.