Решението обаче може да бъде обжалвано пред Софийския градски съд след около седмица, предаде БТА.
Районният прокурор на София Александър Налбантов, който присъства при гледането на мярката за неотклонение, заяви, че засега Пенчев е обвинен в блудствени действия с четири малолетни деца, като това, което той е правил, е изключително фрапиращо. Според него, ако Пенчев остане на свобода, има опасност да извърши и други престъпления. Той има педофилски наклонности, а сексуалната му ориентация сочи, че ако не бъде задържан, ще продължи да блудства с деца.
В извършването на престъпленията от страна на Пенчев има особен тип ритуалност, каза Александър Налбантов и допълни, че с едни и същи действия и движения, в една и съща обстановка, Пенчев е подхождал към жертвите си.
Засега Пенчев е разпознат от четири деца на възраст между 6 и 9 години, но по досъдебното производство ще бъдат приобщени още доказателства. Според полицията и прокуратурата става въпрос за общо около 20 случая, 17 от които са в София.
Засега прокуратурата не разполага с данни Пенчев да е имал съучастник. Адвокатът на обвиняемия - Сотир Сотиров, заяви, че подзащитният му не признава засега вината си и има влошено здравословно състояние.

Вижте видео от съдебната зала