Това съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ), цитирани от БТА. Екипи на ОПУ - Монтана почистват и опесъчават прохода.
АПИ апелира водачите на МПС да не тръгват на път без да са подготвили автомобила за есенно-зимния сезон и да преминават с повишено внимание и съобразена скорост през проходите.
Снежната покривка на прохода вече е 2 см, съобщи "Фокус".
Слаб сняг вали и в района на Враца, като снежната покривка не се задържа, освен по високите места, съобщи за БТА дежурният в координационно-информационния център към Областния кризисен щаб. От Областното пътно управление съобщиха, че се въвежда денонощно дежурство на аварийните екипи в 11 контролни пункта по републиканската пътна мрежа.
В Белоградчик също заваля първият сняг.  Снежната покривка вече е 2 см. От „Пътно поддържане” заявиха, че имат готовност за почистване на пътната мрежа, но трябва снегът да достигне поне 5 см. Времето е облачно, температурата е около 1 градус,  видимостта е намалена до 100 метра.
Мъгла има и на връх Шипка, като видимостта е 10 м., а на  автомагистрала  "Хемус", в участък "Витиня" видимостта е 40 м.
Мокри са пътните настилки в София, областите Пловдив, Силистра, Смолян, Габрово, Ловеч, София, Разград, Благоевград, Велико Търново, Търговище, Кюстендил и Монтана.

Вижте снимки