Директорката на дома Дора Пъпънова обаче заяви, че показаните кадри са некоректен монтаж. Според нея автор на кадрите е медицинската сестра Данка Ташева, която имала амбицията да оглави социалното заведение.
Пъпънова заявява, че кадрите са снимани отдавна.
"Има момче, което е с церебрална парализа. Това момче е починало преди две години. Всички са възмутени – кметът е възмутен, социалните служби са възмутени", допълва тя.
Данка Ташева не бе открита за коментар. Срещу нея ще бъде подаден сигнал в прокуратурата за клевета и злоупотреба със служебно положение.
Смущаващите кадри от дома за възрастни хора с умствени увреждания в родопския град са разпространени в глобалната мрежа от няколко дни под името "Забравени от Господ". Те показват болни хора, някои от тях на легло по двама. Повечето от домуващите са със сериозни увреждания с физически нездрав вид.
Статистиката сочи, че през 2008 година в този дом починалите са трима, а още толкова са лекувани от туберколоза, но сега състоянието им е добро. По случая ще бъде направена проверка от Инспектората към Агенцията за "Социално подпомагане", съобщи директорът на "Социално подпомагане " Пазарджик Костадина Пергелова.