Негова жертва е дете с инициали С.Ц. Момиченцето седяло на пейка пред блока, когато на улицата спрял жълт мерцедес и от него слязъл висок рус мъж на видима възраст 45-50 години.
Той казал на второкласничката, че е от Енергото и го помолил да му покаже елтаблото. Тя го завела, а той й показал спринцовка и я заплашил, че ще я убоде. След това смъкнал панталонките и я ухапал по задните части. После избягал.
Момиченцето обаче успяло да запомни номера на мерцедеса и го съобщило в полицията. Според неофициална информация нападателят е жител на столицата и всеки момент ще бъде задържан.
Официално МВР все още издирва мъжа, наречен Маниакът със спринцовката, който е нападнал над 10 деца в София. От полицията признаха, че вече е имало заподозрян, който обаче е бил освободен поради липса на достатъчно доказателства. Според експерти мъжът има педофилски наклонности и целта му не е да зарази жертвите си чрез спринцовката. До този момент изследванията не са открили каквито и да било поражения за организмите на пострадалите деца.