Основателят на Сирк дю солей (Цирка на слънцето) представи от космоса своята "социална и поетична мисия" с приказка на англоезичния писател от Квебек Ян Мартел. Текстът описва разговор между Слънцето, Луната и водна капка - намек за името на фондацията на Лалиберте Уан дроп (Една капка).
Целта на спектакъла е да запознае повече хора със съществуването на фондацията Уан дроп, която се стреми да привлече общественото внимание към все по-намаляващите запаси от питейна вода на планетата.
След това във видеоклип бившият вицепрезидент на САЩ Ал Гор представи със снимки и картини какви опасности застрашават водата, а оттам и екосистемите на Земята заради глобалното затопляне.
"За да решим кризата с климата и да съхраним красотата и обитаемостта на планетата ни, трябва да положим усилие в световен мащаб", заключи Гор.
Друг защитник на околната среда - канадецът от японски произход Дейвид Сузуки говори за вредното въздействие на човешката дейност върху водните ресурси.
Спектакълът продължи в Монреал, където астронавтката Жули Пайет и Ян Мартел прочетоха началото на приказката на френски и английски. Акробатите от Сирк дю солей изнесоха спектакъл, вдъхновен от индианските традиции с певицата инуит Елисапи Айзък.
След това спектакълът се пренесе в 13 други града в продължение на 100 минути - от Йоханесбург до Рио де Жанейро, от Париж до Мексико, От Ню Йорк до Москва, с участие на доброволни начала на звезди като Салма Хайек, Жилберто Жил, Шакира, Боно, Гару, Патрик Брюел и Жан-Жак Голдман, както и звездата на балета на Болшой театър Николай Цискаридзе.
Хепънингът завърши с призив, напомнящ смътно девиза на мускетарите - "водата за всички, всички за водата", отправен от космоса от Ги Лалиберте.
По някои оценки спектакълът е струвал между 6 и 10 милиона долара, към които се прибавят 35-те милиона долара, които Лалиберте плати, за да стане първият канадски космически турист. Той бе следен в интернет чрез сайта на фондацията Уан дроп www.onedrop.org.