Това съобщи говорителят на главния прокурор Стеляна Кожухарова на пресконференция, цитирана от БТА. Тя посочи, че така се е произнесла Окръжната прокуратура във Варна след получените материали от Великобритания.
Прокуратурата е проверила и твърденията на английски гражданин (Греъм Санки - бел.ред.), че той е извършителят на деянието. Все пак, постановленията на Апелативната и Окръжна прокуратура във Варна ще бъдат проверени, допълни Кожухарова.
Градският прокурор на София Николай Кокинов пък съобщи, че е приключило разследването за двойното убийство пред дискотека „Соло” в столицата в края на миналата година. Тогава бяха наръгани с нож 21-годишният хокеист Кирил Въжаров и приятелят му Васил Александров на 24 г. Предявяват се материалите на защитата на обвиняемия - 24-годишният Илиян Тодоров. След като бъдат предявени всички материали, ще бъде готов и обвинителният акт и ще бъде насрочена дата за съдебно заседание. По думите на градския прокурор, случаят е приключил и „прокуратурата е готова за битка”, съобщи "Фокус".
На финала е и разследването срещу преподавателя от УНСС Петкан Илиев, обвинен за организиране на мрежа за купуването на изпити, съобщи още Кокинов. Разследването ще приключи до две-три седмици. Към този момент няма повдигнато обвинение на други лица по случая, уточни градският прокурор.
Вижте видео от изявлението на говорителят на ВКС Стиляна Кожухарова