В телевизионно интервю Джералд Шаргъл, адвокат на продуцента Робърт "Джо" Халдърман, заяви, че неговият клиент е невинен и обвиненията срещу него са безпочвени. Дейвид Летърман разказа само част от историята, заяви адвокатът в шоуто на "NBC" - "Today", предаде Ройтерс, цитирана от БГНЕС.
Той искаше да извлече дивиденти от историята и точно това направи, каза Шаргъл за Летърман. Според адвоката, малко е вероятно неговият клиент да е изнудвал Летърман за 2 млн. долара, защото това не е начинът, по който постъпват изнудвачите. В историята на изнудванията, не съм чул някой да плаща с чек, каза Шаргъл в предаването на АВС "Добро утро Америка".
В четвъртък вечер Летърман разказа на зрителите в своето късно шоу по CBS, че е бил жертва на изнудване от човек, заплашвал го да напиша сценарий или книга за "всички ужасни неща", които Летърман е направил. Популярният ТВ водещ си призна че е имал сексуални афери с жени от екипа си. Продуцентът Халдърман бе арестуван и обвинен в петък в Ню Йорк в опит за изнудване. В случай, че бъде осъден, той може да получи присъда до 15 години затвор.
Адвокатът на обвиняемия каза, че Халдърман, който е ветеран журналист и продуцент от програмата на CBS News "48 часа", съобщава за престъпността в продължение на години и вероятно ще знае как да се избегне начини, ако не иска да бъде хванат". "Той знае всичко за ченгетата. И да се предполага, че е извършил изнудване е абсурдно," каза Шаргъл. Адвокатът заяви още, че очаква да разпита Летърман в съдебната зала.