Това каза началникът на службата Йордан Лозев, цитиран от БТА.
Той добави, че вероятно мократа настилка е причина и за един обърнат ТИР с пясък в Ришкия проход. Шофьорът не е пострадал сериозно. ТИР-ът ще бъде изтеглен със специализирана техника. Участъкът е проходим. Няколко автомобила са закъсали тази сутрин в голяма локва, образувала се на крайезерната улица „Девня" във Варна, съобщи шефът на областната „Гражданска защита" инж. Владимир Иванов, цитиран от Дарик.
 Екипи на спасителната служба и ВиК опитват да отстранят проблема и да извадят закъсалите коли. Движението в района е затруднено, съобщиха от КАТ в морската столица. Във Варна валя почти цяла нощ. Затрудненото оттичане на водата е довело до образуването на локвата на ул. „Девня", обясни инж. Иванов. Снощните валежи са предизвикали падане на клони в цялата област. Няма пострадали хора или сериозни материални щети.
Голямо количество дъжд падна и на територията на Сливен. По данни на  Метеорологичната станция над града са паднали 59,4 литра на квадратен метър. Няма информация за наводнени мазета и приземни етажи. По традиция обаче е наводнен районът на ж.п . гарата в града. Това съобщи инж. Кръстьо Славов, директор на „Гражданска защита".
Събрала се е около 60 см вода по пътното платно. Причината за наводнението са запушени шахти. Сигналът за наводнения  са подали аварирали шофьори. Екипи на „Гражданска защита" са отводнявали района близо четири часа. Закъсалите автомобили са били изтегляни от „Пътна помощ". Прекъсване на тока е имало в Котел. Екипите на „Гражданска защита" са  изтегляли обърнал се лек автомобил в канавка в село Раково.
41 л/кв.м е количеството на падналите валежи в Шумен по данни на Метеорологичната станция в града, съобщават от областна администрация.
Обстановката  в Шуменска област е нормална, съобщиха от Областния съвет за сигурност. Няма данни за наводнения и нанесени щети в резултат на интензивните дъждове през последното денонощие.