Това съобщиха от посолството на България в чешката столица, предаде "Фокус".
Чуждите медии съобщават за затрупани четири души, които по непотвърдена информация са двама украинци и двама българи.
Две каски на строителни работници са намерени при спасителните акции при срутилата се сграда в историческия център на Прага. Все още, обаче няма информация дали под отломките има затрупани хора. Това коментира пък Ели Мандаджиева от Информационен бюлетин “Информ”, който се издава от Българския културно-просветен клуб в чешката столица.
Продължава работата по разчистването на отломките, но дейността на пожарникарите е затруднена, защото има опасност от срутване на сградата. Затова те първо укрепват части от сградата и тогава разчистват. Намерен и иззет е строителният дневник на обекта. На мястото има кучета, линейка, служители на пожарната и полицията.
По две версии се работи по случая със срутилата се сграда. Едната версия е, че до инцидента се е стигнало при нарушаване на носещи стени на първите етажи на сградата. Другата версия е, че грешка на горните етажи на сградата е довела до срутване отгоре-надолу. Срутването е станало вътре в сградата и отвън няма видими белези за случилото се.
Чешките спасители са могли да претърсят само около 10 % от отломките от рухналата в петък сграда, е съобщил ръководителят на спасителните екипи Вит Перница, цитиран от РИА Новости и "Фокус".