Около полунощ ще завали по-интензивно, най-вече в северозападните райони. До сутринта и през утрешния ден преваляванията ще обхванат цялата страна, като на места валежите ще бъдат значителни и ще превишат 20 литра на кв.м.
В София ще завали до полунощ, но по-значителни количества валеж ще паднат в събота и през нощта срещу неделя.
Температурите днес ще бъдат високи за октомври - от 22 до 27, 28 градуса, за София - около 23-24. Утре ще се понижат чувствително и ще бъдат в интервала 16-21 градуса, на места в Северозападна България и по високите полета и по-ниски, за София до 14-15.
Валежите ще започнат да отслабват и спират от запад на изток в събота привечер и през нощта срещу неделя, но и в неделния ден в югоизточните райони е възможно все още да превали слабо. Температурите ще започнат да се повишават.
Планиращите почивка в планините през почивните дни е по-добре да я отложат за следващата седмица - ще бъде студено, ветровито, дъждовно, билата ще бъдат в облачната зона, а по най-високите места на Рила и Пирин ще превали и сняг.
След хладния и дъждовен уикенд, от понеделник отново ще се установи предимно слънчево време, с временни увеличения на облачността и температури по-високи от обичайните за средата на есента -  отначало от 19 до 24, а към средата на седмицата отново до 25, 26 градуса. Сутрешните ще бъдат по-ниски - от 6,7 до 12-13 градуса.