С едноминутно мълчание в памет на загиналите българи в Охридското езеро в Ямбол започнаха честванията по повод 124 години от Съединението. Пред паметника-костница венци и цветя поднесоха признателни граждани, местни лидери на политически партии, както и представители на неправителствени организации. След поклонението множеството, начело с кмета на Ямбол Георги Славов, се отправи към църквата в центъра на града, за да запали свещ в памет на трагично загиналите вчера в Македония.
В памет на жертвите в трагичния инцидент на Охридското езоро в Пазарджик ще бъде отслужена панихида в църквата "Света Богородица". В деня на национален траур, българското знаме ще бъде спуснато наполовина от сградата на община Пазарджик и всички кметства в региона Отменят се всички тържества по повод годишнината от Съединението. Отменят се и празниците на селата Сбор и Цар Асен.
Русенската община отмени предвидените тържествата по случай 6 септември. Рещението е взето вчера след като стана известен трагичния инцидент, при който загинаха 15 българи в Охридското езеро. От общината смятат, че по този начин русенци се присъединяват към траура за пострадалите съграждани. 
Със заупокойна молитва за загиналите в сръбско-българската война и за жертвите от трагичния инцидент в Офхридското езеро, в Плевен пред паметника на Четвърти пехотен плевенски полк бе отбелязана 124-годишнината от Съединението на Княжество България и Източна Румелия. Митрополит Игнатий води траурната служба в съслужение с плевенските свещеници. С военен ритуал пред паметника бяха положени венци и цветя на признателност. Отменени бяха всички други съпътващи тържеството прояви.