Според нея Явор Мандраджиев, който на 3 септември погреба съпругата си Снежана и 5-годишния им син Алекс, няма да се примири с гибелта им и вероятно ще направи опит да отмъсти.
“Всички негови близки и приятели му говорим, че сега трябва да се успокои, за да се грижи за малкия си син Кристиян, но Явор само мълчи и сме убедени, че той ще иска мъст“, коментира Илияна Иванова, която е собственик на местно радио.
“Между Явор и задържания за поръчителство на взрива в Разлог арменец Рудик Казарян, който му е кум, имаше жесток побой преди месеци. Веднага след този инцидент с Казарян, Мандраджиев искаше да прекрати съдружието в съвместната им фирма “Явис-1“ и може би това е една от причините да се стигне до фаталния за Снежана и малкия Алекс край“, предполага Иванова.
В “Пирогов“, където лекуват по-малкото дeтe на Явор Мандраджиев, е неговата сестра и се грижи за малкия. “Дeтeтo сякаш усеща, че нещо се е случило с майка му, тъй като нито веднъж не я е потърсило, а постоянно иска до него да са лелята и баща му“, каза приятелката на Мандраджиеви.
Междувременно при закрити врата започна заседанието на Окръжния съд в Благоевград, който гледа по искането на Окръжна прокуратура за налагането на най-тежката мярка за неотклонение - "задържане под стража", на 36-годишния арменски гражданин Рудик Казарян, обвиняем за подбудителство за взрива в Разлог. 
Искането за налагане на най-тежката мярка на Казарян бе внесено днес след обяд, а заседанието започна в 16,30 часа.
"Не съм виновен, не съм виновен - това е някакъв абсурд, това е някаква грешка", повтаряше Рудик Казарян при довеждането му в съда под засилена полицейска охрана.