Две момчета са издърпани от пътя в гориста местност и са пребити от четирима. Едното момче е прободено и починало. Това съобщи пред bTV вътрешният министър Цветан Цветанов, предаде БЛИЦ.
Полицията е задържала четиримата нападатели. Един от тях е осъждан за убийство, другите също са криминално проявени.
Цветанов поздрави силите на реда за бързите действия. Сега трябва да обвържем всичко процесуално, за да се стигне до по-бързи присъди, каза още той.
Втори оглед направи бургаската полиция на местопрестъплението, съобщи за Агенция „Фокус” директорът на ОД на МВР- Бургас комисар Васил Едрев. Инцидентът е станал около 1,30 през нощта, поясни той. Нападнати и бити са няколко души, но един от тях е убит. Комисар Едрев потвърди, че нападнатите са се занимавали с наркотици. Имало замесени хора от Бургас и Приморско. Убитият, който е от Стара Загора, е шанаджия – човек, който за своя сметка продава наркотици и е извън определените наркогрупи. Най-вероятно заради това е и бил наказан от разпространителите на наркотици, на чиято територия се е опитвал да продава дрога, обясни комисар Едрев.
Сигналът за убийството е получен в 1.53 часа. Лекари от спешна медицинска помощ в Приморско са алармирали, че при тях е постъпил младеж с обилно кървене от прободна рана в областта на бедрото, който по-късно починал, съобщи БТА по информация от ОДП-Бургас.
Четиримата задържани – двама от Бургас и двама от Приморско, са криминално проявени за убийство кражби и грабежи.