Това стана ясно от декларацията, която бе подписана и от кмета на община Крум Маринов, под която са се подписали всички общински съветници и кметовете на селата, предаде "Фокус".
"Считаме, че липсата на вода застрашава живота и здравето на хората и може да предизвика епидемиологична обстановка в общината.
Ако на предстоящото извънредно заседание на Общински съвет - Бобошево управителят на „Кюстендилска вода” не предложи незабавни мерки за излизане от бедственото положение, ще подкрепим гражданския протест на населението в общината за спиране на движението на главен път Е-79", пише в декларацията.
Според жителите на община Бобошево цената на водата от 1.69 лв. за кубик е неоправдано висока, при положение, че тя се придвижва на гравитачен принцип и не се пречиства, освен това няма и канал. В село Висока Могила вече четвърти ден няма вода.
Критично е положението и с подаването на вода в бобошевското село Усойка, водохващането на река Бадинска е пресъхнало. Това обяви кметът Красимир Николов.  Вода в селото има вече само по 1 час на денонощието. Сутрин кметът пуска в едната част, вечер в другата. Единствената надежда за жителите на Усойка остава кладенецът, който се намира на площада пред кметството. Красимир Николов обясни, че количеството вода, което излиза от него с помощта на помпи е 1 литър и 800 милилитра в секунда, което е крайно недостатъчно.