Това съобщи Първолета Христова от пресслужбата на Областната дирекция на полицията в Габрово, цитирана от БТА.
Днес медицински служител от поликлиника в Севлиево е подал сигнал в полицията, че снощи около 20,15 часа в жилище в село Горна Росица е починало бебе, уточни Христова. Полицаите посетили жилището, извършили оглед и започнали досъдебно производство по член 122, алинея 1 от Наказателния кодекс, който третира причиняване на смърт по непредпазливост.
Смъртта е била установена вчера вечерта от фелдшер, когото 32-годишната майка на бебето сама повикала. Фелдшерът не съобщил в полицията за смъртния случай.
По първоначални данни причината за смъртта на детето е заболяване от пневмония, каза за БТА съдебният лекар д-р Янко Колев, който днес е извършил аутопсията на тялото на бебето.
Вчера следобед детето е било прегледано от лекар и е било насочено да постъпи за лечение в областната болница в Габрово. Майката обаче го прибрала вкъщи.
Окончателната причина за смъртта ще бъде изяснена след като излязат резултатите от микробиологичните и микроскопските изследвания, които д-р Колев е направил при аутопсията.
Бебето имало и други заболявания. То било четвърто дете в семейството, казаха за БТА хора от селото.