За увеличаване пропускателната способност и повишаване безопасността на движението в отсечката от село Подслон -Нова Загора-Сливен- “Петолъчката“ се въвежда засилено полицейско присъствие.
През посочените дни маршрутът ще се обслужва от 14 екипа, разположени по възлови кръстовища и на места, където най-често настъпват пътнотранспортни произшествия.
Работното време на допълнителните екипи е съобразено с очакваното натоварване: На 31 юли 2009г. от 7.00 ч. до 22.00 ч.; На 1-ви и 2 август от 5.00 ч. до 11.00 ч. и 14.00 ч. до 22.00 часа. По същото време се осигурява наряд на кръстовище “Петолъчка“, който ще регулира движението с цел недопускане на задръствания. Осигурени са наряди с мотоциклети, които ще се движат по маршрута и ще обслужват максимално бързо настъпилите леки пътнотранспортни произшествия, а при тежки и задръствания ще осигуряват точна и навременна информация за пренасочване на движението.
Намиращата се светофарна уредба в град Нова Загора при необходимост ще се изключва и движението ще се регулира с регулировчици. Независимо от предприетите мерки при възникване на пътнотранспортни произшествия, водещи до непроходимост на пътя или задръствания, движението ще се пренасочва по обходни маршрути.
1. При проблеми в отсечката от село Подслон до град Нова Загора, движението ще се пренасочва както следва: за посока Бургас през селата: Събрано - Загорци - Стоил войвода и по маршрута си; за посока София през селата: Асеновец - Брястово - Караново и по маршрута си;
2. При проблем в отсечката от град Нова Загора до село Съдиево, движението в посока Бургас се отклонява по път ІІІ-662 през селата Кортен и Баня и на дясно към път І-6.