Благодарение на високотехнологични процедури с Гама нож, лечението на мозъчни тумори е възможно да стане по безкръвен и безболезнен начин, без отворена хирургия, а пациентът да се върне у дома на същия ден след манипулацията. Екипът на Здравна организация „Аджъбадем“ в съседна Турция вече е лекувал близо 6000 пациента по съвременния метод. Там разполагат с Gamma Knife Perfection – новия усъвършенстван модел на Гама нож, който е считан за златен стандарт в радиохирургията.

Гама ножът се използва при мозъчни тумори, вродени артериовенозни малформации на мозъка и функционални заболявания. Той се прилага при тумори, по-малки от 3.5 см в диаметър. Лечението не налага отваряне на черепа и свежда до минимум дискомфорта за пациента. То става чрез насочване на ниско енергийни радиоактивни лъчи с прецизност до 0.3 мм, така че здравите тъкани остават незасегнати. С него туморът не се отстранява, а се нарушава ДНК-то на туморните клетки, в следствие на което те губят нормалните си функции и умират.

Процедурата с Гама нож отнема само няколко часа, не изисква упойка и интензивни грижи впоследствие, а повечето пациенти могат да се върнат към нормалния си живот още в деня след лечението.

За повече информация:
http://www.acibademinternational.com/

Централен офис гр. Пловдив:
ул. “Емил де Лавеле” № 2
Е-мейл: acibadem.drhodjev@abv.bg
Телефон: +359 326 60 192
Мобилен телефон: +359 878 326 295

Офис гр. София:
бул. „Патриарх Евтимий” № 55
Е-мейл: acibadem.sofia@gmail.com
Телефон: +359 285 11 228
Мобилен телефон: +359 888-021-333