Детето е транспортирано от Спешна помощ-Пазарджик в УМБАЛ „Св. Георги” в Пловдив в много тежко състояние.То е настанено в реанимацията на детска хирургия и му е извършена операция, но заради изключително тежката мозъчна травма, малко по-късно издъхва, съобщи Дарик.

За случая, лекарите веднага сигнализират във Второ районно управление, където е образувано досъдебно производство.

За момента не може да се каже дали става въпрос за травма, получена при инцидент или детето е станало жертва на насилие, коментираха от полицията.

Тялото на бебето е транспортирано в Съдебна медицина, назначена е и аутопсия. По случая тече разследване, уведомена е и прокуратурата.

През последните години зачестиха травмите на балки деца, бити от собствените им родители. При някои от случаите дори се стигна и до смърт на детето.

Според родителите си бебето е паднало от креватчето си, след като по-голямото дете в семейството - момче на година и половина, го дръпнало за ръката. Полицията обаче смята, че травмата може и да е от удар разследват семейно насилие.

В края на април в болницата в Търговище бе прието двегодишно дете. Момиченцето бе пребито от майка си и с опасност за живота.

Дни по късно акушерка от софийска болница нанесла удари по главата на новородено бебе.Детето бе спасено, но остава с тежки контузии.