Ако нищо не се случи с мен както досега не се е случило – няма ли това да са пари на вятъра?

Застраховката е едно от нещата, които човек трябва да направи предварително – проактивно. Всеки ден виждаме нови благотворителни инициативи за набиране на средства за хора нуждаещи се от скъпо лечение или средства за оцеляване. Наличието на подходяща застраховка е това от което всеки от нас има нужда, за да може да разчита на собствени средства вместо да се сблъсква с трудната ситуация на несигурността.

Всеки от нас може да разкаже поне няколко истории за близки и познати, които са мислили че застраховката е нещо, което само “изяжда” семейния бюджет, а когато нещо сериозно се е случило те сa били напълно неподготвени. В такива ситуации често пъти се налага семействата да продават жилищата си или да търсят алтернативни начини за набиране на средства.

Важно е да се отбележи, че модерните решения при рисковите застраховки включват и спестовен елемент, който дава възможност човек да получи обратно част от платената премия в края на периода.

В допълнение, съотношението цена-полза е впечатляващо при рисковите застраховки, при които например за някои рискове само за 30 лева на месец човек може да си осигури защита от над 100,000 лева.

И накрая – да, колкото и безрисково да живеем статистиката ни показва, че тези неща се случват и за съжаление се случват на много хора, които са крайно неподготвени за това.

Mетлайф България


Очаквайте темата този петък:Особености на студентските кредити

Своеобразен онлайн консултант на Дир.бг с експертната подкрепа на УниКредит Булбанк и Метлайф България.