Форумът на Dir.bg и сесията, в която съм аз, ще помогнат на хората да осмислят как може изкуственият интелект да е в тяхна полза в ежедневието, бизнесите и също в образованието. Това заяви пред bTV Георги Малчев - модератор в панел "Иновациите като ускорител за конкурентоспособност и икономически растеж" в третото издание на Green Transition, чийто акцент ще е зеленият преход с основната роля на изкуствения интелект.

Включете се в разговора! Регистрирайте се за събитието ТУК >>

Малчев има 25-годишен опит в дигиталния маркетинг и по думите му ключът към разбирането на действието на изкуствения интелект е в събирането на подробна и точна информация за алгоритмите.

"Много харесваме първата страница на Google, също харесваме и когато не получаваме спам имейли в пощите си, защото изкуственият интелект се е задействал в рамките на 5 минути и е разбрал, че се стартира поредният спам. Хората обаче пропускат, че те са тези, които обучават изкуствения интелект. Единственото, което той прави, е да взима сигнали и да работи с тях - в момента, в който вие покажете, че имате интерес към дигитален маркетинг, той ще започне да ви тества и след това ще знае, че вие сте човек, който харесва тези неща", обясни експертът. 

Той разкри, че и един от водещите говорители на форума на Dir.bg ще бъде преподавателят от "Харвард" по изкуствен интелект Марк Експозито.

"Това, което казва този човек, е, че изкуственият интелект прави това, което е видял", коментира още Георги Малчев.

Според него изкуственият интелект в бъдеще може много да улесни и подобри образованието, като набляга върху пропуските на всеки ученик на индивидуален принцип. 

"България много бързо напредва с изкуствения интелект. В момента дори се изработва двойник на град София, за да се моделират шум, замърсяване и т.н. Но всеки един от бизнесите тук по един или друг начин тества и пробва нещата, мисля, че до 2-3 години ще са супердоволни", подчерта Георги Малчев.

Във фокуса на дискусиите на Green Week (20-22 юни) ще бъдат и темите: енергийната сигурност, бъдещето на базовите енергийни мощности, развитието на зелени инфраструктури, финансовите инвестиции в зелена икономика и др.

Визия: Алекс Бонев, Dir.bg


Събитието е организирано от Dir.bg и 3Е-news в партньорство с Електрохолд, Евроинс, Еврохолд, ПроКредит Банк, Visa, Главболгарстрой Холдинг, Enery Energy, Геотехмин, GCR, ОББ, Артекс Инженеринг АД, Телелинк Бизнес Сървисис, ТоталЕнерджис EP България, Compass Cargo Airlines, Девня Цимент АД с проект ANRAV, УниКредит Булбанк, МЕТ Енерджи България, Дънди Прешъс Металс, Фонд ФЛАГ, European Investment Bank, Platform Brown to Green, ТЕЦ "Бобов дол", Енергео, Българска банка за развитие, Електроенергиен системен оператор, Булгартрансгаз, Керхер, ENplus®, Булатом - Сдружение, Солвей Соди България АД, Институт "Големи данни в полза на интелигентното общество" (GATE), DEVIN, БФИЕК.

Green Week 2023 се осъществява с медийната подкрепа на БНТ, БТА, БНР, bTV Media Group, Дарик Радио, Еconomic.bg, ESGnews.bg, Euronews.