Банките предлагат различни продукти, с чиято помощ Вие можете да получите бърз достъп до парични средства за погасяване на текущи задължения, плащане на битови сметки, спешна покупка на стока, финансиране на почивка и други.
Бързите варианти – кредитна карта или овърдрафт. Кое да избера или да използвам и двете?


Овърдрафт

Овърдрафтът е най-гъвкавият кредит, който представлява одобрен от банката лимит, чрез който можете да превишите сумата по Вашата дебитна карта, когато наличните Ви средства свършат. Овърдрафтът Ви дава възможност сами да определяте кога, как и доколко да разходвате от предоставения лимит. Това е важно, защото овърдрафтът не се ползва, докато нямате нужда от него. Дължите лихва на банката единствено за периода, в който сте използвали средства от него.

Обичайно, овърдрафтът се отпуска по картова сметка, за да можете да използвате средства на всеки банкомат или при пазаруване в магазин на ПОС терминал. Всяко постъпление по сметката, например месечното Ви възнаграждение, автоматично погасява задължението по овърдрафта. Не е нужно да заявявате изрично, че желаете погасяване. А погасените суми могат да се ползват отново при нужда.

Овърдрафтът се отпуска за срок от 12 месеца, с възможност за автоматично удължаване. За цялото спокойствие да разполагате с такава наличност в УниКредит Булбанк ще ви таксуват с годишна такса до 20 лв., в зависимост от ползваните услуги. При максимално улеснена процедура.


Кредитна карта

Кредитните карти отдавна са станали неразделна част от ежедневието на хората по цял свят. С тях банките предлагат възможност винаги да имаме пари под ръка при необходимост.

Големите финансови институции предлагат различни кредитни карти според профила на клиентите. Едно от най-големите предимства на кредитната карта е гратисният период от 45 дни, през който няма лихва при покриване на цялата изразходвана сума.

С револвиращите кредитни карти Вие разполагате с револвиращ кредитен лимит без поръчители, без гаранционен депозит и неснижаем остатък по картата, без необходимост да се покрива изцяло изразходвания кредитен лимит.
Кредитната карта има широко приложение – тя може да се използва при плащане в магазини, ресторанти, хотели, за резервация и плащане на самолетни билети и пр. Тя е един от основните инструменти за пазаруване онлайн. По Ваша преценка можете да я използвате и за теглене от банкомат, но имайте предвид, че дебитната карта е по-подходяща за тази цел.



Своеобразен онлайн консултант на Дир.бг с експертната подкрепа на УниКредит Булбанк и Метлайф България.