Жителка на Берковица твърди, че кандидат-кмет ѝ е нанесъл побой, защото не е гласувала за общински съветник от неговата партия. 

По разказа на жената всичко се случва ден след първия тур на местните избори.

"Милован Жан Панталеев ми звънна по телефона и започна да ме обижда с нецензурни думи, сред които "мърлячка, ние ще те унищожим". Каза ми да отида в офиса му, където беше пълно с хора", разказва Мая Шейнова пред NOVA.

В офиса бил кандидатът за кмет, Зоя Иванова - общински съветник, и още един мъж. "Започнаха да ме блъскат, да ме бият и обиждат. Блъскаха ме към вратата и в столовете", твърди потърпевшата.

Жената заснела всичко с телефона си, но записът бил изтрит от кандидата за кмет. Обяснението за агресията дошло малко по-късно, в телефонен разговор:

"Пита ме защо не съм гласувала за общински съветник от тяхната партия. Каза ми, че като съм пускала бюлетината, листчето се било отворило и видели, че съм гласувала за друг съветник", обясни Шейнова.

Потърпевшата подала жалба в полицията. След това при преглед от съдебен лекар е установено, че има кръвонасядания по бедрото и гърба.

Милован Панталеев е обяснил пред телевизията, че ще помисли и ще върне обаждане, за да разкаже своята версия - това обаче не се е случило.

На този фон, от прокуратурата в Монтана са обяснили, че материалите от полицията по случая са предадени на обвинението в сряда.