Жители на плевенското село Биволаре искат изселването на две фамилии, след като мъж е пребит до смърт. Убийството е извършено навръх Коледа след спор на битова основа, разказа за БТА кметът на селото Андриан Маринов.

Група мъже от двете фамилии са нападнали жител на селото и след нанесен побой с брадва, той е починал. Жертвата е на 48 години.

Нападателите не са местни хора. Те са закупили къщи в селото преди около осем - десет години. "До момента не сме имали сериозни проблеми с тях, понякога е имало дребни неща, нарушаване на обществения ред", обясни Маринов.

Кметът каза, че ще бъде сформиран инициативен комитет и ще започне събиране на подписи за изселване на двете фамилии, които са от около десетина души. "Тежка е процедурата, но ще я започнем", добави Маринов.

По думите му напрежението в селото след трагичния инцидент постепенно намалява, има полицейско присъствие.

Има задържан за убийството на мъж в плевенското село Биволаре, съобщи Дияна Илиева, заместник-окръжен прокурор и говорител на Окръжната прокуратура в Плевен. Той е с наложена мярка за задържане за 72 часа. По случая е образувано досъдебно производство. На 29 декември предстои да бъде разгледана мярката за неотклонение в Окръжния съд.

По случая в село Биволаре има привлечен още един обвиняем за нанасяне на средна телесна повреда - за счупена ръка на друг пострадал. Той е с наложена по-лека мярка за неотклонение.