На родилката, чието бебе бе открито мъртво днес по обяд на брега на река Арда в Кърджали, е наложена полицейска мярка "задържане под стража" за срок от 24 часа, каза говорителят на полицията в Кърджали Нина Стефанова. Заради здравословното й състояние, тя е с полицейска охрана в кърджалийската болница.

Случаят се наблюдава от Районна прокуратура - Кърджали. Образуваното досъдебно производство за убийство, извършено от майка върху рожба във време на раждането или веднага след него, което се наказва с лишаване от свобода до три години, посочват от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Пловдив.

До момента е установено, че на 18 декември край река Арда в Кърджали 27-годишна жена е родила дете. Предполага се, че това се е случило в района на Пасарелка. Към 16 часа състоянието й се влошило и родилката потърсила медицинска помощ в МБАЛ "Д-р Атанас Дафовски". Там обяснила къде е родила. На място е била изпратена дежурната оперативно-следствена група, иззела биологичен материал от района. Тази сутрин, в хода на разследването, е била източена водата от т.нар.Водно огледало, при което е намерен и трупът на новороденото. От полицията уточниха, че новороденото е момче и е поредно раждане за многодетната майка.

Тепърва ще се установяват часа на раждането, дали детето е било живородено и жизнеспособно, механизма и причината за настъпване на смъртта и други, посочват от пресцентъра на Апелативна прокуратура-Пловдив.