Задържана е украинска гражданка, прибрала намерен в хранителен магазин в Слънчев бряг портфейл, в който е имало 3 500 евро и 100 щатски долара. Тя е разкрита от запис на охранителните видеокамери на търговския обект. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР-Бургас.

Сигнал за изгубения портфейл е подаден вчера около 13:00 часа в полицейското управление в Несебър. По-рано жалбоподателката е посетила магазина, като, прибирайки се, установила липсата на портфейла си, който последно извадила, плащайки на касата в магазина.

След преглед на записите от охранителните камери в търговския обект е констатирано, че жена взема и прибира портфейла в чантата си и след излизане от магазина се качва в лек автомобил.

От проведените оперативно-издирвателни мероприятия е установено, че това е 67-годишна украинска гражданка, със статут на бежанец, живееща в Свети Влас. Същата е задържана в Районно управление - Несебър, като с протокол за доброволно предаване върнала част от отнетата сума.

Работата по случая продължава.

БТА припомня, че през септември тази година по записи на охранителни камери, полицията в Бургас издирваше самоличността на жена, намерила портфейл на оживена улица в града, след което го присвоила.