31-годишен рецивидист е задържан от столичните криминалисти за серия от нападения и грабежи на жени, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Полицейските действия започнали в началото на февруари по постъпили редица сигнали от софиянки, станали жертва на посегателствата. Според информацията жените били нападани, докато се придвижвали сами в тъмната част на денонощието.

След като криминалистите влезли в дирите на извършителя, на 15 февруари, при специализирана полицейска операция, в която се включили служители на сектор "Грабежи" - СДВР и техни колеги от Първо, Седмо и Осмо РУ, е задържан извършителят.

31-годишният мъж е с множество криминални регистрации и е осъждан за подобни престъпления. До момента е установена съпричастността му към шест грабежа. При първоначалните процесуални действия са намерени и иззети част от отнетите вещи.

Събраните материали по част от случаите вече са докладвани в Софийската районна прокуратура и с постановление на прокурор на мъжа е наложено задържане за срок до 72 часа. Действията на разследващите продължават.