Полицията откри 40 мигранти в района на Орлов мост след лек пътен инцидент между микробус и лек автомобил.  16 от чужденците са бяха откарани в три болници заради дехидратация и недостиг на въздух в претъпкания бус.

Вижте снимки >>

Мигрантите са открити след катастрофа между микбуса и лека кола. Шофьорът на автомобила поискал да бъде попълнен двустранен протокол за ПТП, в резултат на което другият водач избягал. Полицията го издирва.

Бусът е с английска регистрация и десен волан. При самата катастрофа няма пострадали.

Снимка: БТА

От пресцентъра на УМБАЛ "Царица Йоанна - ИСУЛ" съобщиха, че в болницата са приети трима от мигрантите. Те са млади мъже, в добро общо състояние, но са дехидратирани и гладни, информираха от лечебното заведение. Точната им възраст не може да бъде установена, защото не говорят чужди езици. Предстои на единия мъж да бъде направена снимка на колянната става.

В УМБАЛ "Пирогов" са транспортирани седем души. Всички те са били прегледани в спешното отделение на университетската болница. Оттам съобщиха, че никой от докараните чужди граждани не е починал.

Шестима са приети в спешното отделение на УМБАЛ "Св Анна". Те са на видима възраст между 20 и 30 години. Всички са дехидратирани. Един от мъжете е с травма на долен крайник и е прегледан от ортопед, а един е получил гърч и е прегледан от невролог. Хоспитализирани са за наблюдение.