Има данни и за втори извършител на жестокото убийство в софийското село Антон. Той е бил в неизвестност, но днес около обяд е установен и задържан за срок от 24 часа по закона за МВР. Това съобщи на брифинг за медиите окръжният прокурор на София Наталия Николова.

По думите ѝ убитият е бил работник при двамата задържани.

По информация на Dir.bg вторият арестуван е братът на заподозрения крупен фермер и арендатор в Средногорието Дончо Петров - Красимир Петров.

Данните след аутопсията на жертвата показват, че мъжът е починал от вътрешен кръвоизлив и емболия вследствие на множество наранявания по цялото тяло, посочи още прокурор Николова.

Тя отбеляза още, че са извършени огледи и са иззети множество веществени доказателства, които се изследват чрез назначени експертизи.

До момента не е ясен мотивът за убийството, добави Николова и уточни, че разследващите смятат, че престъплението не е извършено на мястото, където е открито тялото на жертвата.

Снимка: BulFoto

По информация на Dir.bg убитият Иван Доганов е от Копривщица. Той e на 28 години и е бил пастир на коне. Той е открит в безпомощно състояние на улица в село Антон в неделя вечерта.

На място са изпратени екипи на полицията и Спешна помощ, но медиците само констатират смъртта на мъжа. При извършения оглед по тялото са открити следи от насилие и е образувано досъдебно производство за убийство.

Съпругата на убития пастир разказа пред bTV, че Иван е поискал 50 лева от работодателя си по телефона, след това излязъл и повече не се прибрал.

"Тук ме спря патрулката и ми каза: "Иван е свършил курса", аз попитах: "Как така е свършил курса" - и той: "Иван лежи там мъртъв." Това за мен не е човешко, не е човешко. Оставят едно 11-месечно бебенце сираче", каза съпругата на убития.