Мъж на 61-годишна възраст е задържан с огнестрелни оръжия и боеприпаси в Районното управление в Димитровград, съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР в Хасково. Вчера в 13:00 часа служители от група "Териториална полиция" са извършили проверка в частен дом на булевард "Д. Благоев". В жилището на мъжа са намерени три газови пистолета с 66 боеприпаса от различен калибър, за които той не е представил документи.

В хода на образуваното досъдебно производство полицаите са извършили претърсване и в ползвана от димитровградчанина къща в село Бряст. Там те открили още седем пистолета - два револвера, шест рами с цеви без номера, метална цев, 11 затворени блокове за пистолети, осем заглушители и 229 боеприпаса с различен калибър. Иззети са още и част от въздушна пушка със спусков механизъм, пет пушки, три от които без номера, а едната с монтиран оптичен прибор, барут и сфера с ръчка и шплент, както и шлосерски инструменти.

За тях мъжът също не е могъл да представи документи за произход. Той е задържан до 24 часа по образуваното досъдебно производство. Назначена е експертиза. Работата по доказване на престъпната му дейност продължава под надзора на прокуратурата в Димитровград, допълват от полицията.

Последно незаконно оръжие в региона бе намерено по време на спецакция в жилище в Свиленград на първи ноември. В хода на операцията бяха задържани над три килограма кокаин и пистолет със заличени сериен номер и марка с пълнител със седем патрона.