53-годишна жена от германски произход е била държана години наред затворена от съпруга си в апартамент в Форбаш, в Североизточна Франция, предадоха Франс прес и БТА.

Полицията е открила жената тази сутрин и е задържала съпруга й, също от германски произход. Съседи на двойката разказват, че не са виждали жената от 2011 г.

Полицията я открила в една от стаите на жилището, гола, с обръсната глава, недохранена и с фрактури на двата крака и на два пръста на ръцете.

Жената е била прегледана от съдебни лекари. Регионалният републикански прокурор Оливие Глади заяви, че състоянието й не е добро.

Жената е била държана в стая с решетки в жилището в центъра на Форбаш, който е на границата с Германия.

Според местни медии в жилището е имало и бележник, в който съпругът на жертвата е отбелязвал какво е правил спрямо жената, кога я е хранил.

Жената успяла да се свърже с асоциация за защита на жертвите на насилие, която пък се свързала с полицията в германския град Висбаден, която пък на свой ред се обадила на френските си колеги.

Според полицейски източник жената вероятно е била измъчвана.

Съпругът й сега е безработен, а преди това е работил в отрасъла на промишлеността в Германия. Той е пратен в предварителния арест с обвинения за похищение, изнасилване с утежняващи вината обстоятелства и мъчения.

Съседи разказват, че мъжът твърдял, че жена му е болна от рак и затова не излизала навън. Те казват, че понякога чували викове, но си мислели, че това са викове на болка заради предполагаемата болест.

Мъжът бил много любезен и мил, разказват още съседите му, но допълват, че не са общували много продължително с него.