Несебърският общинар Пейко Янков, който бе издирван в продължение на 10 дни,  се е явил днес в ГДБОП с адвоката му. Той бе издирван, като участник в групата на Димитър Желязков - Митьо Очите.  Янков бе задържан, съобщи за Дир.бг говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова. Специализираната прокуратура повдигна обвинения на Янков участник в организирана престъпна група ръководена от Димитър Желязков, съобщиха от държавното обвинение.

Несебърският общинар Пейко Янков е обвинен като участник в организирана престъпна група за рекет, телесни повреди, разпространение на наркотици.

Специализираната прокуратура е внесла в Специализирания наказателен съд искане за постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража", мярката ще бъде разгледана на 15 август.

Пейко Янков бе един от издирваните от групата, освен бизнесмена Бенчо Бенчев. Той е син на разстреляния през 2007 г. Димитър Янков, който е един от най-големите приватизатори в туристическия бранш.

Твърди се, че Янков е поръчвал палежи на игрални зали в Слънчев бряг.

Едно от обвиненията към хората на Митьо Очите е, че са принуждавали бизнесмена Атанас Симеонов да се откаже от дружествените си дялове в хазартната фирма "Хермес груп", където съдружник е Пейко Янков.