Икономистът Владимир Каролев е бил задържан за 24 часа в РПУ-Разлог.

За ареста съобщи самият той около 20.30 часа в профила си във Фейсбук.

"Няма шега. Политическата простотия реализирана от полицейска простотия на натегач от СДВР резултира в задържането ми за 24 часа в РУ Разлог. Нищо не съм нарушил и ще осъдя държавата в Страсбург за тази простотия. За съжаление, данъкоплатците ще платите. И не, не се жалвам, че ме задържат. Здравият разум ще победи здравите сили. И все пак Картаген трябва да падне!", написа Каролев.

Всъщност икономистът е задържан заради нарушаване на карантината, съобщи "24 часа", като се позова на източници от благоевградската полиция. Каролев, който е в офиса си в Разлог, се похвали във Фейсбук, че е бил на преход в планината.

"Банско е под пълна блокада. Ходя из разложкия суходол. И ще походя и около Безбог. Аз съм изряден. Всички тапии защо съм в района на Разлог имам", написа още икономистът.

Потърсен за коментар главният прокурор Иван Гешев заяви: "Подходът на прокуратурата е един и същ към всички, които нарушават закона, независимо дали става дума за жител на циганската махала или за г-н Каролев. Само така ще опровергаем мнението на хората, че правилата и санкциите са само за бедните. В тази пандемия публичните личности трябва да дават пример. Добър пример.".