Не е готова експертизата дали 26-годишният охранител Викторио Александров, обвинен в убийството на приятелката си и дъщеричката им, е бил под въздействието на наркотици, каза пред журналисти в Министерски съвет министърът на вътрешните работи Младен Маринов.

Той нарече престъплението разтърсващо и поиска повече време на службите да съберат повече информация.

Виторио Александров е бил служител в охранителна фирма, с право да носи оръжие и този факт също ще бъде разследван. Маринов не се ангажира с позиция дали шофьорът на такси, возил Александров след престъплението, подлежи на съдебна отговорност, защото не е поискал да вземе едногодишната Никол. 

Двойният убиец е служител на СОТ 161, а колегите му го определяли като "тих и страхлив", потвърди в интервю за "Телеграф" директорът на СДВР Ивайло Иванов.

"Знаели са (колегите на Александров - бел.ред), че има някакви проблеми, нормално е като даваш дежурства с някой, да си говорите. Но никой не е предполагал, че нещата са толкова сериозни и ще се случи подобно нещо. Всички, с които говорихме, казаха, че не би имал смелост да извърши такова нещо, но виждаме, че е факт", обясни Иванов.

Личният автомобил на 26-годишният мъж все още не е открит, а телефонът му е намерен от случаен минувач в Северния парк вчера сутринта и е предаден на полицията. Директорът на СДВР каза още, че Викторио е имал разрешително на пистолета "Смит енд Уесън", с който застреля Дарина и Никол, от 2014 г. Документът е валиден 5 години.