Лекарите в "Пирогов" се борят за живота на простреляната жена, която е била заедно с Алексей Петров по време на разходката му. Това съобщиха от лечебното заведение. 

Първоначално БНР, bTV и БНТ съобщиха, че тя също е починала.

По-късно обаче от най-голямата спешна болница в страната съобщиха официално, че простреляната в гърдите жена е на 48 години. След като е докарана в спешното отделение на университетската болница "Пирогов", тя веднага е въведена в противошокова зала, където са извършени подробни диагностични дейности.

"48-годишната жена ще бъде въведена в операционната, където ще се извършат ревизионни дейности на нараняването й", допълват от "Пирогов". 

Подробности за състоянието й предостави и директорът на спешната болница. 

Жената е простреляна в ръката, като куршумът е преминал през нея и е влязъл в гръдния кош, каза д-р Валентин Димитров. "Информацията, която мога да дам, е оскъдна. В началото е била контактна, след това е въведена в медикаментозна кома, интубирана", добави болничният шеф пред медиите. 

Той уточни, че предстоят две операции на оцелялата при покушението, към този момент ранената е вече качена в операционната зала. Първо ще бъде извършена операция на ръката на жената, а след това ще бъде вкарана в травматология, обясни директорът на "Пирогов". 

"Все още се води неизвестна, не е установена самоличността и по тази причина не са уведомени близките", обясни д-р Димитров. 

Досега е известно, и то неофициално, само първото ѝ име Мирослава. Тя е успяла да даде описание на убиеца. "Мъж с ловни дрехи ни застреля", били нейните думи преди да изпадне в безсъзнание. 

Сигналът с искане за помощ е постъпил в 12:40 часа на телефон 112, уточниха от Центъра за спешна медицинска помощ.

На място са били изпратени две линейки. Медицинските екипи са констатирали смъртта на Алексей Петров, както и ранена жена, но тогава не уточниха в какво състояние е била, пише БТА. 

Единствената информация беше, че ранената е контактна. Линейката е била ескортирана от тежко въоръжени полицаи.

По неофициална информация по двамата е стреляно с пушка, докато са се разхождали в района на лифта в квартала "Драгалевци". Нападателят е бил маскиран, а Алексей Петров е бил без бронежилетка, но с трима души охрана. 

Нападението е станало около 12.20 часа днес, а маршрутът на разходката на Алексей Петров е бил винаги един и същ. Той излязъл на излета, тъй като е бил в почивен ден.