Гръцката полиция разби организирана група, която незаконно е внасяла етилов алкохол от България. Щетите от укрити данъци се оценяват на близо 600 000 евро, съобщи bTV.

Разкриването на престъпната организация е станала при координирана полицейска операция. Арестувани са трима души - шофьор на камион и двама получатели на контрабандното количество алкохол.

Спиртът е бил използван за производството на нелегален алкохол в района на Атина. От нелегалната спиртоварна са иззети близо 20 тона етилов алкохол и инсталация за бутилиране, три микробуса, телефони и пари.

От разследването е станало ясно, че престъпната организация поне от август 2022 г. е извършвала системна дейност във вноса на етилов алкохол от България. 

Според полицията контрабандният етилов алкохол се транспортирал в специално предназначени за целта кашони с камиони, които превозвали и легална продукция. За временното му съхранение в Атика се използвали транспортни фирми, като съставяли неистински документи относно вида на транспорта и получателите.