Окръжната прокуратура в Добрич разследва убийство на мъж, извършено тази сутрин в село в областта, съобщават от Апелативна прокуратура - Варна.

Сигналът за престъплението е получен около 09:00 часа тази сутрин. Незабавно на мястото е изпратен екип от разследващи, които установяват, че 69-годишен мъж от добричко село е станал жертва на тежко криминално деяние. Във връзка със случая е задържан 46-годишен мъж - син на жертвата.

От пресцентъра посочиха за БТА, че става въпрос за малко населено място, с малко на брой жители, но към момента там все още се извършват процесуално-следствени действия и се въздържат от информация по случая.

Под надзора и ръководството на Окръжна прокуратура - Добрич и към момента текат действия по изясняване на фактите и обстоятелствата около случилото се. Предстои анализ на събраните доказателства с оглед привличане към наказателна отговорност.

По информация на Про Нюз Добрич.престъплението е извършено в село Зърнево. 69-годишният мъж е бил пребит до смърт от сина му Танер. Бруталното убийство е станало само седмица след издадена ограничителна заповед от Районния съд в Тервел срещу сина заради побой над 69-годишния му родител.

Синът е стар е познайник на органите на реда. Срещу него има образувано досъдебно производство. По негова жалба пък се води дело за отвличане в Окръжния съд в Добрич. Има образувано дело и за настаняване за принудително лечение, научи Про Нюз Добрич.