С дървен прът, подобен на тези, които държат изправени младите фиданки е умъртвен 43-годишният мъж, чийто труп беше открит тази сутринта в столичния кв. "Изток", съобщава "24 часа".

"Оръжието" е било на местопрестъплението. Жертвата е била облечена в дрехи на строителен работник. Тялото е лежало до пейки в градинка съвсем близо до столичната Пътна полиция.

Тялото е открито тази сутрин. Сигналът е подаден в 7,20 ч. от жена, след като 13-годишното й дете попаднало на трупа, докато разхождало кучето си. На място веднага са пристигнаха криминалисти.

В дрехите на 42-годишния мъж били намерени документите му за самоличност и дребна сума пари. Това изключило версията за грабеж. Справка показала, че жертвата е криминално проявен мъж. Имал регистрация за кражби и за шофиране след употреба на алкохол. Иначе бил общ работник на строеж наблизо. Разпитани са негови колеги от бригадата, както и местните безделници и клошари, с които може да се е скарал докато е пил алкохол в парка посред нощ.

Точно на два-три метра от местопрестъплението има охранителна камера, която е насочена към пейките, между които е открит убитият. Записите са иззети от полицията.

Жена от квартала разказа пред "24 часа", че миналата вечер е видяла съмнителен и агресивен мъж, който вървял нервно по улица наблизо. Не бил от квартала. Заради големи строежи в района майстори от различни краища на страната и наемали квартири там.

Иначе кварталът бил спокоен, а в градинката, където е намерен убитият майки разхождали децата си, а възрастни хора - кучетата. Нощем обаче там се събирали клошари и несретници, за да пият алкохол.