Трима полицаи са леко пострадали след пореден инцидент в ромска махала. Повод и този път е сигнал за висока музика.

Той е бил подаден от квартал "Надежда" в Сливен към 22.15 часа в четвъртък, съобщиха от пресцентъра на МВР. Веднага към мястото били насочени полицейски автопатрули. При пристигането си униформените заварили група местни жители, които отказали да изпълнят разпорежданията им и да предоставят документите си за самоличност. При опит да бъдат задържани, двама от тях, във видимо нетрезво състояние, започнали да хвърлят твърди предмети и бутилки срещу полицаите, да ги обиждат и заканват.

Насъбралата се тълпа оказала яростна съпротива, при което са били ранени служителите на МВР. Двама от тях са прегледани в болнично заведение и освободени, а един - оставен за наблюдение. Това е 34-годишният Цветан Иванов, който работи от 6 години в системата на МВР. Преглед със скенер установи, че има мозъчно сътресение, предаде bTV.

Задържан е 46-годишен мъж, а в хода на проведена тази сутрин специализирана полицейска операция в РУ-Сливен са отведени още деветима души от групата, чиято съпричастност към инцидента се установява. Прокуратурата наблюдава разследването.

Само преди дни се стигна до напрежение и изпращане на жандармерията в Гълъбово, където също полицаи бяха нападнати и от роми при сигнал за силна музика, нанесени бяха и щети на служебните им автомобили.